Az Osaka Purple mustárzöldség egy karakteres és dekoratív ázsiai örökségi fajta, amelyet feltűnő lilás-bíbor levelei és csípős, borsos íze tesz különlegessé. A levelek szélesek és hullámosak, ízük nyersen kissé csípős és intenzív, de a főzés során enyhén édeskés, földes jegyek bontakoznak ki belőlük. Az Osaka Purple különösen népszerű a japán és ázsiai konyhákban, ahol salátákhoz, gyors pirításokhoz és levesekhez is felhasználják.
Jellemzők:
- Név: Osaka Purple, Brassica juncea
- Eredet: Ázsiai, elsősorban japán konyhában használt fajta
- Vetés és nevelés: Az egész évben termeszthető, amikor a napi középhőmérséklet 2-15 fok körül van. Augusztus második felében indul a vetése és márciusig tart, magfogásra az augusztusi vetést használjuk. Meleg időben gyorsan magszárba megy, nem hozza a fajtajellegeket. Télálló fajta itthon, -20-25 fokot is elvisel hó alatt. Növekedése már 3-4°C-on beindul. Az első fagyok után érdemes elkezdeni vele dolgozni, íze akkor éri el a legjobb hatást.
- Ízprofil: Nyersen csípős, borsos, főzve enyhén édeskés, földes ízvilág
- Felhasználás: Friss salátákhoz, gyors pirításhoz, levesekhez, vagy főételek dekorációjához
- Elkészítési javaslat: Nyersen szendvicsekben vagy salátákban, illetve párolva vagy pirítva köretként
Értékelések
Még nincsenek értékelések.