Osaka Purple Amsoi

600 Ft

A csomag tartalma 0,5 gramm, ±300 szem. 5m²-re elegendő növény.

Availability: 4 készleten

Kategóriák: ,

Az Osaka Purple mustárzöldség egy karakteres és dekoratív ázsiai örökségi fajta, amelyet feltűnő lilás-bíbor levelei és csípős, borsos íze tesz különlegessé. A levelek szélesek és hullámosak, ízük nyersen kissé csípős és intenzív, de a főzés során enyhén édeskés, földes jegyek bontakoznak ki belőlük. Az Osaka Purple különösen népszerű a japán és ázsiai konyhákban, ahol salátákhoz, gyors pirításokhoz és levesekhez is felhasználják.

Jellemzők:

  • Név: Osaka Purple, Brassica juncea
  • Eredet: Ázsiai, elsősorban japán konyhában használt fajta
  • Vetés és nevelés: Az egész évben termeszthető, amikor a napi középhőmérséklet 2-15 fok körül van. Augusztus második felében indul a vetése és márciusig tart, magfogásra az augusztusi vetést használjuk. Meleg időben gyorsan magszárba megy, nem hozza a fajtajellegeket. Télálló fajta itthon, -20-25 fokot is elvisel hó alatt. Növekedése már 3-4°C-on beindul. Az első fagyok után érdemes elkezdeni vele dolgozni, íze akkor éri el a legjobb hatást.
  • Ízprofil: Nyersen csípős, borsos, főzve enyhén édeskés, földes ízvilág
  • Felhasználás: Friss salátákhoz, gyors pirításhoz, levesekhez, vagy főételek dekorációjához
  • Elkészítési javaslat: Nyersen szendvicsekben vagy salátákban, illetve párolva vagy pirítva köretként

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Osaka Purple Amsoi” értékelése elsőként
Shopping Cart